Bunden blev skåret i to stykker, varmet i mikroen med et par skiver ost på, og så kom der fyld imellem de to kød"boller". Det hele blev dynget til i sukkerfri ketchup og en lækker dressing som smagte henad Thousand Island, men piftet op med chili og røget paprika.
Så var der hurtig og nem aftensmad på under en halv time.
Men det kræver selvfølgelig at man har bundene klar inden da.
Thousand Island-agtig chilidressing:
3 spsk creme fraiche 18% (9% kan garanteret også bruges)
2 spsk god mayo (hjemmelavet eller Hellmanns)
1 spsk sukkerfri ketchup
1 tsk citronsaft
1/4 tsk fint uraffineret salt
1/8 tsk røget paprika
1/8 tsk chipotle pulver
Pisk alle ingredienser godt sammen og sæt evt. på køl indtil servering.
Burger af oksekøds-meatza bunde:
1 person
1 meatza bund af ca. 250 g kød (hvis du ikke er så sulten, så nøjes evt. med det halve så burgeren ikke får nogen "overbolle")
salat efter smag - jeg brugte ruccola
4 skiver ost
ringe af rød peberfrugt
agurkeskiver
tomatskiver
rødløg i ringe
evt. syltede jalapenos hvis der skal lidt bid i
ketchup
Thousand Island dressing som ovenstående
Kødbunden skæres i to, så man får to stykker på størrelse med burgerboller - der lægges ost i skiver på hver bund, og kødet varmes et lille minuts tid i mikroen.
Imens lægges salat på en tallerken, og grøntsagerne skæres ud. Når kødbunden er varm, lægges den på salaten, og der toppes med grøntsager, chili, ketchup og dressing, og til slut kødtoppen.
Server og nyd.
Konklusion:
Jeg har tidligere lavet en slags burgerbolle af bla. hørfrø, men det tror jeg ikke jeg behøver igen.
Burger uden bolle er da genialt! Jeg blev temmelig mæt af ovenstående portion (men spiste også al dressingen til - kunne have kørt den ind alene med ske, men det virkede alligevel for mærkeligt), men på den gode måde, uden oppustethed af hvede-burgerboller.
Jeg glæder mig allerede til jeg skal have resten af burgeren i aften - dressingen er lavet, så det skal ikke tage mange minutter.